Mobila dieseltankar

Köpguide mobila dieseltankar

Ingår uppstartsutbildning?

Även om det kan ses som en självklarhet och att de flesta som köper dieseltankar vet hur de ska användas – så bör detta alltid ingå. Detta av anledningen att alla tillverkare och pumpar inte fungerar precis på samma sätt. Små detaljer och funktioner i utformningen kan göra en stor skillnad i säkerhetsaspekten under krävande eller stressiga situationer.

Se alltid till att det finns utrymme för att tillverkaren ska kunna visa dig som köpare precis hur tanken är avsedd att användas.

Dessutom bör eventuella tillbehör och dess funktion inkluderas i en sådan instruktion. I det fallet något skulle gå sönder eller inte fungera är du som köpare i en bättre situation om allt tydligt redovisats i förväg. I det fallet är båda parter överens om hur produkten ska fungera och vad du som köpare kan förvänta dig.

Kompabilitet

Säkerställ att tankens storlek passar på flaket, i bagageutrymmet eller går att hänga upp på maskinen. Vi kan hjälpa dig med en skräddarsydd lösning baserat på dina mått. Dessutom hjälper vi dig med installation av tanken så den sitter där den ska.

Behov & volym av mobila dieseltankar

Vet du precis hur mycket bränsle du har behov av? Är det bara en person eller är det ett helt arbetslag som ska använda bränslet?

Det lönar sig absolut att räkna på ungefärligt bränslebehov inför ett inköp. Det kan bli kostsamt att investera i en ny tank som fortfarande leder till onödiga påfyllnadsresor. Det är nästan alltid bättre att köpa en lite större tank om man är osäker. En större tank är generellt också mer säker då det uppstår mest onödigt spill när tankar behöver fulltankas till sista centimeter för att räcka till.

Brandsäkerhet

En av de absolut viktigaste aspekterna att tänka på inför inköp av ny bränsletank är dess brandsäkerhet. Säkerställ att tanken är korrekt svetsad och helt tät. Ställ krav på att det görs täthetstester för att se till att tanken klarar av flera års säker användning.

Ett annat sätt att säkerställa att tanken är korrekt byggd och således säker är att dubbelkolla att det tillverkande företaget har kvalitetscertifieringarna ISO 9001:2015 , 3834-2 och EN 1090. Våra produkter tillverkas i enlighet med gällande europeiska säkerhetsföreskrifter och kvalitetsstandarder.

Material

Säkerställ att mobila tankar tillverkas i tjockt stål för maximal hållbarhet. En riktlinje är att tankar som rymmer 200L ska ha minst 2mm tjocklek. Ökar volymen ska tjockleken också öka. Vi använder svenskt stål som råmaterial. Mindre transportbehov av råvaror gör även oss miljövänliga. Möjligt är att skicka leverans via partigods. Läs mer.

Fasta eller mobila dieseltankar?

Baserat på om du ska ha en fast tank som är tänkt att stå på samma plats hela tiden eller en mobil tank (ADR Tank) skiljer sig utförandet något. En fast tank tillverkas ofta i stående utförande med placering av pumpar i brösthöjd för att de ska kunna användas med enkelhet. En stående tank kan också fästas vid en permanent plats, vilket vi kan hjälpa till med. En mobil tank är en tank som du har planer på att kunna flytta på, ha i bilen och ta med ut på fält för att sedan åka iväg med igen exempelvis. Med en mobil tank är det viktigt att du ska kunna tanka både från ditt fordon eller med enbart tanken ute i fält. Passar dig som har mindre maskiner eller håller på med motorsport exempelvis.

Mobila dieseltankar

 

Tillbehör

Beroende på ditt ändamål finns en rad olika tillbehör som pumpar, munstycken, blandare, betallösningar. Våra tankar kan byggas för dig som behöver ha möjligheten att tanka flera åt gången, med extra lång slang, eller för med betallösning för dig som har kommersiella ändamål. Det är viktigt att tänka på hur tanken är avsedd att användas inför köp. Vill du kunna veta hur många liter som tankats per gång? Vill du kunna tanka flera personer samtidigt? Ska tanken kunna användas på 20 meters avstånd?

Detta och mycket mer går vi igenom med dig som kund inför din beställning. Så du får en skräddarsydd produkt baserat på dina unika behov.

Vilka garantier ska ingå vid inköp av dieseltankar?

Säkerställ att det finns en garanti som täcker eventuella fabriks- och funktionsfel i minst 5 års tid efter inköp. Vi på dieseltankar.com vill minimera risken för att äga tanksystem. Vår livstidsgaranti täcker alla material och konstruktionsfel på ståltankar. Vår livstidsgaranti återspeglar vårt förtroende för design, teknik, produkt och produktprestanda av högsta kvalitet. Vi garanterar att produkterna är tillverkade i enlighet med gällande europeiska säkerhetsföreskrifter och kvalitetsstandarder som gäller för produkterna..

Service & support

Vi strävar efter att vara er långsiktiga partner inom alla behov som rör ert bränsle och era bränsletankar. Först och främst är vi tillgängliga om något oväntat skulle ske som kräver snabb support. Våra experter kan rådgiva dig i bästa och säkraste lösning och har något med tanken gått snett erbjuder vi oss att komma och hämta tanken alternativt renovera den på plats.

Genom vår lifetime warranty säkerställer vi att en produkt från oss fungerar. Skulle något mot förmodan gå snett finns vår support och våra tekniker tillgängliga för att hjälpa dig.

Vad bör ingå vid köp av nya Dieseltankar?

Dessa grundläggande funktioner bör alltid ingå vid köp av ny ADR tank:

  • Skvalpskott
  • Inspektionslucka
  • Automatisk pistol
  • Elektrisk pump
  • Slang

Dessutom bör en start-up utbildning i säker användning & minst 5 års garanti ingå.

Varför Dieseltankar och vem använder dem?

Dieseltankar används till många olika ändamål med det huvudsakliga behovet uppstår då man behöver tanka på distans. Det vill säga macken är på för långt avstånd och det helt enkelt är smidigare att kunna fylla på diesel direkt på plats. Sprunget ur detta behov finns dieseltanken vilket är en populär produkt som idag återfinns i flertalet branscher. Vanliga placeringar av dieseltanken är exempelvis på pickup-flaket eller direkt i bagageutrymmet. Det är också vanligt att man har en mobil tank som ska stå på arbetsplatsen för att kunna tanka fordon och maskiner. De används också mycket av maskinister, exempelvis grävmaskinister eller skogsmaskinförare – som ofta befinner sig långt ute i skog och natur.

Vad rekommenderar vi?

Anlita ett företag som visar att de förstår både miljö- och säkerhetsaspekten av produkten. Dessutom är det viktigt att produkten är säkert framtagen och det finns certifikat som kan styrka detta. Vi rekommenderar att investera i en tank byggd i minst 2mm tjockt stål med möjlighet till specialanpassning och tillbehör efter behov. Det är också ett plus om produkten produceras helt i Sverige för att snabbt kunna upptäcka och åtgärda eventuella produktions- eller kommunikationsmissar.

Vill du veta mer om dieseltankar?

Våra experter har över 20 års erfarenhet och kan svara på alla frågor du kan tänkas ha.
Kontakta oss för mer info!

Vill du begära en offert?

Ni får alltid kostnadsfria offerter efter era önskemål. Vi vänder oss till företag men servar även privatpersoner.


    Skyddas av reCAPTCHA och Google, Privacy Policy och Terms of Service. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till gdpr.

    Annons